Leergeld doet het goed.

Ouders met weinig geld kunnen hun kinderen vaak niet bieden wat ze graag zouden willen.

Ouders met weinig geld kunnen hun kinderen vaak niet bieden wat ze graag zouden willen. 

Honderden arme Drutense kinderen geholpen

DRUTEN – Stichting Leergeld 2Stromenland heeft het potje dat ze van de gemeente Druten kreeg, goed besteed. Honderden kinderen hebben een beroep gedaan op Leergeld voor vergoedingen op het gebied van schoolreisjes, onderwijs, zwemlessen, deelname in sportclub en culturele en sociale activiteiten.

Dat laat een woordvoerster van de stichting weten. Druten had 60.000 euro beschikbaar gesteld aan de Stichting.

Hulpvragen

Hoeveel kinderen er precies zijn geholpen en met welke hulpvragen, wil de gemeente Druten nog niet naar buiten brengen.  Ook wil Druten nog niet laten weten hoeveel geld er door Leergeld is besteed.

Druten heeft, net als andere gemeenten in de streek, een ‘kindpakket’ ingevoerd, een samenhangend aantal regelingen om kinderen in armoede te steunen. . Ouders wordt het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt er een beroep op te doen: ze hoeven zich maar tot één adres te wenden.

Resultaten

De politieke partij Kernachtig Druten heeft burgemeester en wethouders gevraagd naar de resultaten van het nieuwe beleid. Ook wil ze weten of actief minima worden opgezocht en of de stichting maatregelen heeft genomen om haar bekendheid te vergroten.

Gelderlander, Peter Deurloo